Monday, 16 June 2008

Gruwelijke moorden op blanke Zuid-Afrikaanse boeren

Gruwelijke "plaasmoorde" op blanke Zuid-Afrikaanse boeren moeten stoppen. Vanaf 1991, maar vooral sinds 1994 grijpen er in Zuid-Afrika “plaasmoorde” plaats op blanke Zuid-Afrikaanse boeren en hun families. Het zijn moorden waarbij blanke mannen, vrouwen, volwassenen, kinderen, baby’s en ouderlingen door zwarte moordcommando’s op de meest gruwelijke wijze worden gemarteld voordat ze uiteindelijk worden vermoord. Baby’s worden levend in brand gestoken, mannen worden gemarteld en het gezicht afgeschoten, vrouwen worden verkracht en gemarteld alvorens te worden vermoord, enz. Recente cijfers van medio 2004 in de Zuid-Afrikaanse pers meldden dat sinds 1991 minstens 1640 “boeren” werden vermoord bij duizenden “plaasaanvalle”. De opmerking van Interpol dat het landbouwerschap in Zuid-Afrika het gevaarlijkste beroep ter wereld vormt, spreekt boekdelen. In 1994 waren er nog 85 000 geregistreerde commerciële boeren. Medio 2004 waren er dat nog slechts 35 000.

Het is duidelijk dat racistische en politieke motieven aan de grondslag liggen van deze moorden en dat er een zekere systematiek achter zit die kenmerken vertoont van volkerenmoord, omdat er slechts één bevolkingsgroep systematisch het mikpunt is van deze terreur, namelijk de blanke Afrikaner boeren. In Zuid-Afrika zijn door deze aanvallen en moorden grote beroering en angst ontstaan. Democratische oppositiepartijen doen er alles aan om hun regering te bewegen iets te ondernemen tegen deze gruwelijkheden. De oprichting van een onderzoekscommissie en de belofte om tegen 2009 50.000 reservisten in te zetten om de veiligheid van de boeren te garanderen, zijn voorlopig de enige, maar niet-effectieve inspanningen ter zake.

Diezelfde oppositiepartijen en individuele initiatieven proberen ook de aandacht van het buitenland op de problematiek te vestigen. Zo werden de regeringen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland reeds aangeschreven. En in juni 2004 werd er ook een brief aan paus Johannes-Paulus II gestuurd om zijn aandacht te vestigen op de verschrikking van de “plaasmoorde” en een beroep te doen op zijn internationaal moreel gezag.

De Afrikaner gemeenschap wil geen voorrechten, maar eist wel bescherming voor zichzelf en haar talrijke personeel, gelet op haar enorme bijdrage aan de voedseleconomie van het land.

Volksvertegenwoordiger Guido Tastenhoye dient in het federale parlement een voorstel van resolutie in waarin hij de Belgische regering oproept om ten aanzien van de Zuid-Afrikaanse regering rechtstreeks of via internationale instellingen een duidelijk standpunt van afkeuring kenbaar te maken en aan te dringen op daadwerkelijke maatregelen tegen de tragedie die de Afrikaner boerenbevolking bedreigt en ondermijnt. Tevens zal hij de tekst van deze resolutie ook op het internationale politieke forum verspreiden.

Hier een link op google met afbeeldingen, opgelet voor gevoelige kijkers
http://images.google.be/images?q=plaasmoorde&hl=nl&lr=&sa=N&tab=wi

Bron: Persmededeling Vlaams Belang-Kamerfractie - Guido Tastenhoye

Oorsprong:Belg.Be
http://www.belg.be/leesmeer.php?x=525

1 comment:

Anonymous said...

Yes, now the BOERS are feeling the pain...REVERSE DISCRIMINATION!!!! I was born and grew up in South Africa during APARTHEID.Paradise for WHITES and HELL for BLACKS. Remember how many non-white people you killed during all those years of hell...APARTHEID..
SO NOW YOU ARE JUST TASTING SOME OF YOUR OWN MEDICINE!!!!