Monday, 12 April 2010

Tusentals slöt upp när Terre'Blanche begravdes


Av Redaktionen 9 april 2010

Den mördade ledaren för Afrikandiska motståndsrörelsen (AWB), Eugène Terre'Blanche, begravdes idag på sin gård utanför den lilla staden Ventersdorp i Sydafrika.

Enligt uppgifter deltog mellan 6000-15000 sörjande på begravningen. Kistan med Terre'Blanches kropp anlände i en vit begravningsbil och välkomnades av tusentals sörjande, med hundratals AWB-fanor med triskelonsymbolen och den gamla Sydafrikanska republikens vierkleurflagga. Många gjorde även segerhälsning när bilen med Terre'Blanches kista anlände. Kistan bars in i kyrkan av trogna AWB-medlemmar, däribland den nye ledaren Steyn van Ronge.

Under gudstjänsten var kyrkan som rymmer 700 människor fullsatt och tusentals människor som inte fick plats väntade utanför. Terre'Blanches bror, Andries, placerade AWB:s flagga på kistan. Pastor Ferdie Devenir, som höll i begravningstjänsten, sa till de sörjande att Eugène Terre'Blanche var en god ledare. Den kände sydafrikanske folksångaren Steve Hofmeyr talade om det pågående folkmordet på boerna och kallade Terre'Blanche för en hjälte.

Kistan fördes sedan i en begravningsprocession till Terre'Blanches släktgård, Villanna där även hans föräldrar ligger begravda. Längst fram i tåget red unga kvinnor på hästar och Terre'Blanches egen häst, Atilla, leddes utan ryttare framför kistan.

Polisuppbådet var massivt och en stor mängd journalister från hela världen närvarade. Allt gick dock lugnt och värdigt till, trots de mycket upprörda känslorna.

Oorsprong: Patriot.nu
http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=1432

No comments: