Tuesday, 14 July 2009

Uw artikel:"Zuid-Afrika valt niet te beveiligen"

Geachte redactie,

Uit het bovenvermelde artikel verwijst u naar het feit dat er een dalend trend te bespeuren is in het moordcijfer in Zuid-Afrika. Als oud-Zuid-Afrikaan die nog goede, warme contacten ouderhoud met Zuid-Afrikanen moet ik toegeven dat ik hier een beetje perplex van sta.

Sinds 2006 is het aantal moorden op de boeren juist toegenomen, gedreven door het motto "Kill a Boer, Kill a Farmer" welke in het leven geroepen werd door Winnie Mandela en wijlen Peter Mokaba. Al meer dan 3000 boeren zijn bruut vermoord sinds de post-apartheid transitie periode en volgens dr. Gregory Stanton van Genocide Watch verkeren de Zuid-Afrikaanse agrariërs in de laatste stadia van genocide. Het blanke Afrikanervolk als geheel bevindt zich inmiddels in de aanloop tot volkerenmoord. Blanke Zuid-Afrikanen, zelfs sommigen van linkse overtuigingen melden steeds vaker zich niet meer thuis te voelen aldaar, en vrijwel iedereen kan getuigen van een brute moord op een gezinslid of kennis.

De "dalende trend" is een facade om de illusie te creëren dat het land veilig is voor het aankomende voetbal evenement volgend jaar. In gevallen waarin gezinnen in hun huis vermoord worden, stelen de moordenaars dikwijls mobiele telefoons om te zorgen dat de slachtoffers niet om hulp kunnen bellen. Achteraf noteert de politie inbraak en roof als hoofdmotief. Eveneens worden mensen weleens uit rijdende auto's gegooid, welke door de politie genoteerd wordt als verkeersongevallen. Men dient eveneens rekening te houden dat ruim een op de drie politieagent in Zuid-Afrika ongeletterd is en opleiding gevolgd heeft dat zeer ondermaats ligt.

De politiehoofdcommissaris aan de Oost Rand (een metropoolgebied ten oosten van Johannesburg), ene Robert McBride heeft zijn betrekking gekregen wegens zijn politieke activisme. Hij had tijdens de apartheid 3 vrouwen vermoord in een bomaanslag welke hij per ongeluk in een verkeerde kroeg had gelegd, en onlangs in zijn ambt als commissaris bedreigde hij een van zijn agenten diens vrouw te zullen laten verkrachten en huisdieren af te zullen maken. Met zulke politiecommissarissen behoort het niet te verbazen dat het land in een dergelijk staat van wetteloosheid verkeert.

Vanwege de moord op de boeren en gevolglijke voedselschaarste is het gewoon niet logisch te concluderen dat het aantal moorden afneemt. Vooral niet als er jaarlijks ruim een miljoen hongerige zwarten uit mislukte staten als Zimbabwe en Mozambiek op Zuid-Afrika afkomen zonder dat er grensbeheer toegepast wordt. Competitie om schaarse middelen zorgt juist voor een toename van wreedheid en tribalisme. Om maar te zwijgen over de 'moeti' moorden waardoor organen zo pijnlijk mogelijk uit levende mensen gesneden worden om aan toverdokters doorverkocht te worden. Onlangs is een Nederlandse toeriste in Zuid-Afrika 3 uur na aankomst na een auto ongeval op soortgelijke wijze verminkt toen haar hand en borst geamputeerd werden, waardoor zij later aan haar verwondingen overleed.

Ofschoon ik mensen niet van hun voetbalvertier wil ontnemen vind ik wel dat de barbaarsheid waarin Zuid-Afrika vervallen is na de apartheid een beetje meer rugbaarheid verleent mag worden in de Nederlandse media.

Met vriendelijke groeten,

Drs. A.J. Secrève

Amsterdam

Oorsprong: Praag Forum
http://groups.yahoo.com/group/praag/message/45742

1 comment:

Anonymous said...

Ek ben een Nederlander. Ek kom van Nederlande. Ek beheers Afrikaans niet 100% juis. Maar het is leesbaar. Dit is een goede blog.

Ik maak mij zorgen om Zuid-Afrika, met name de Blanken.

Ek wens je veel sukses met je pogingen om in Suid-Afrika een verandering teweeg te brengen.